Hanneke Lugtenburg nieuwe rector Carmelcollege Gouda

Carmelcollege Gouda heeft een nieuwe rector. Hanneke Lugtenburg (55) neemt per 1 januari 2022 het stokje over van rector a.i. Freek Polter, die tijdelijk waarneemt sinds Ank Brent met pensioen is gegaan.

Hanneke Lugtenburg heeft een grote werkervaring binnen het onderwijs, in verschillende docentfuncties (o.a. in het vo, hbo en mbo) en als leidinggevende. Op dit moment is zij rector van het Gymnasium Haganum in Den Haag, voorzitter van de stuurgroep van de vierde Haagse Opleidingsschool en lid van de adviesraad Pre-university van de Universiteit Leiden.

Hanneke Lugtenburg: “Ik vind het belangrijk dat leerlingen breed gevormd worden, creatief en kritisch leren denken, zich leren verplaatsen in de ander en verantwoordelijkheid nemen, zowel voor het eigen leerproces als voor hun rol in de maatschappij. Leerlingen kunnen veel als zij het vertrouwen krijgen van hun omgeving en uitgedaagd worden. Dat geldt evengoed voor alle medewerkers en betekent ook dat je professioneel gedrag van elkaar verwacht, geïnteresseerd bent in de ander en open en helder communiceert. Deze aspecten zie ik als basis van een positieve werkomgeving. Ik heb enorm veel zin om samen met mijn nieuwe collega’s verder te werken aan de duidelijke ambities die er liggen voor Carmelcollege Gouda.”