Update Coronavirus 13-03

Beste ouders, beste leerlingen,

Zoals gisteren aangegeven in mijn berichtgeving rondom de handelswijze van onze school met betrekking tot de overheidsmaatregelen volgt er vandaag een eerste update. Op alle werkdagen (of weekend indien nodig) willen wij een update aan ouders en leerlingen mailen en plaatsen op de website.

Hoe krijgen wij als school informatie rondom een mogelijke besmetting met het Corona virus?
Als school hebben wij nauw contact met de GGD die bij ons een besmetting informeert. Tot op heden is dat niet het geval en zijn er geen Coronabesmettingen gemeld door de GGD.  

Wat zetten wij in om groepen groter dan 100 personen zoveel mogelijk te voorkomen?
Vanaf maandag wisselen waar mogelijk de docenten van lokaal i.p.v. de leerlingen. We passen het pauzerooster van de grote pauze (lunch) aan zodat leerlingen in kleinere groepen kunnen pauzeren. Neem een lunchpakket mee. In de kleine pauzes pauzeren we in de lokalen. Zorg dat je je boeken bij je hebt want je kunt tussendoor misschien niet naar je kluisje. Neem ze ook mee naar huis elke dag.

Wat doen de leerlingen die nu conform de richtlijnen thuis zijn?
Van de leerlingen verwachten wij dat zij werken aan hun schooltaken. Informatie over het rooster is te vinden in Zermelo en de opdrachten zijn te vinden in SOM. SOM en Zermelo zijn de leidende communicatiemiddelen. Heb je vragen dan kun je je docent mailen.

Wat als de leerling toetsen mist?
Wanneer de leerling toetsen heeft gemist dan kan hij dit bij terugkeer op school bij de tutor/coach, leerlingcoördinator of de teamleider melden. Hoe en wanneer de inhaalmomenten zijn wordt op een later tijdstip gecommuniceerd. We houden hierbij rekening met een realistische toetsdruk voor leerlingen en docenten.

Wat doen we als het aantal ziek gemelde docenten naar aanleiding van de richtlijnen te hoog oploopt?
Indien lesuitval niet te voorkomen is, schuiven we het lesrooster in zodat er geen gaten in het rooster ontstaan. De leerlingen starten dan later die dag of komen eerder naar huis. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Wat gebeurt er met een toets als er meer dan 35% afwezige leerlingen zijn in een klas?
Indien er meer dan 35 % van de leerlingen afwezig is de dag voor de toets wordt SOM voor 12.00 die dag aangepast. De toets gaat dan de volgende dag niet door en er volgt een ander toetsmoment.

Welke schoolactiviteiten gaan niet door?
Alle uitwisselingen en reizen naar het buitenland zijn conform de richtlijnen gecanceld. We kijken naar de mogelijkheid ze op een later tijdstip aan te bieden indien mogelijk. Alle activiteiten in april gaan vooralsnog door m.u.v. reizen naar de gele, oranje en rode gebieden. We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en houden u op de hoogte indien er nieuwe wijzigingen noodzakelijk zijn.

We doen er alles aan om op school een omgeving te creëren waarin we het onderwijs zo verantwoord mogelijk kunnen aanbieden. We houden de ontwikkelingen en de adviezen vanuit RIVM en de overheid in de gaten. Intussen denken we alvast na over een draaiboek indien er in Nederland wordt besloten de scholen te sluiten. Als u vragen heeft kunt u bij de teamleiders terecht. De mailadressen vindt u op de website bij “onze mensen”.

Met vriendelijke groet,
Ank Brent
Rector CCG